У комітеті Верховної ради обговорили та скасували живодерський законопроєкт

09 Грудня 2022, 16:32
Фото UAnimals 2726
Фото UAnimals

У Комітеті аграрної та земельної політики Верховної Ради відбулося обговорення законопроєкту №8150, який зоозахисники назвали «живодерським». Обговорення відбулось 8 лситопада за участі заступника міністра аграрної політики Тараса Висоцького, народних депутатів та представників зоозахисних організацій. Про це пишуть зоозахисники UAnimals, які також були присутні на зустрічі. 

У своїх виступах представники зоозахисних організацій і народна депутатка Юлія Овчинникова наголосили про недопустимість виключення сільськогосподарських тварин з-під дії Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження», так як це може призвести до того, що в Україні повернуться такі знущання, як: вирощування гусок і качок для отримання фуа-гра, патрання, обсмалювання, зняття шкіри, копчення, відокремлення частин у тварин тощо – до припинення їхнього серцебиття, а також масове вбивство безпритульних тварин.

В результаті вирішили спільно напрацювати та зареєструвати новий законопроєкт без спірних пунктів.

«Дякуємо Марині Сурковій, віцепрезидентці Асоціації зоозахисних організацій України, директору Київського еколого-культурного центру Володимиру Борейко, голові БО «БФ «Мяу - гау» Олені Чупрій та іншим організаціям і громадськості за сильну та принципову позицію! Дякуємо співголові МФО Гуманна країна Юлії Овчинниковій, Олександру Гайді та Тарасу Висоцькому за підтримку!» – пишуть активісти. 

Читайте також: 

 
Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024