Аграрії у Турійській громаді на 100% посіяли зернові культури, – Безсмертний про посівну кампанію

07 Травня 2022, 09:02
Посівна кампанія / Фото ілюстративне 491
Посівна кампанія / Фото ілюстративне

Очільник Турійської громади Олексій Безсмертний розповів про те, як відбувається посівна кампанія, оскільки у зонах бойових дій зірвався початок посівної кампанії і українцям може загрожувати дефіцит продуктів у майбутньому.

Про це йшлося під час телерадіомарафону «Аверс» 28 квітня.

«Спілкувався з аграріями, знаю, люди ще не садили, бо погодні умови складалися так, що де не озимина, то ще «влізти» в землю-город ще не дуже можна було. То посадка картоплі чи ще якихось культур була неможлива. Плюс – підготовка до Великодня», – сказав Олексій Безсмертний.

На посівну кампанію також вплинули погодні умови.

Читайте також: На Ковельщині стартував фестиваль тюльпанів «Волинська Голландія»

«Аграрії посіяли зернові культури на 100%. Єдине що, мені сказали, через погодні умови не ресте ще соя, так як вона любить тепло. Скоро засіють кукурудзу. Вже зростає соняшник», –  розповів Олексій Безсмертний.

Він також додав, що з початку повномасштабної війни 16 земельних ділянок у Турійській громаді надали в оренду за спрощеною процедурою, терміном на 1 рік. Це 160 гектарів, які вже обробляють. Серед господарів є такі, які орендували землю навіть ту, яка потребує в цьому році фінансових вкладень і яка не принесе прибутків у цьому сезоні.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024