На Рівненщині знову крали пісок

17 Лютого 2022, 09:03
На Рівненщині знову крали пісок 651
На Рівненщині знову крали пісок

Державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу  вже не вперше  на Рівненщині виявляють факт видобування корисної копалини місцевого значення – піску, що завдає державі мільйонні збитки.

Про це йдеться на сайті Державної екологічної інспекції Поліського округу.

 Під час позапланового заходу  держпідприємство «Дубенське лісове господарство», на земельній ділянці, що перебуває на праві постійного користування лісового господарства виявили порушення права державної власності на надра, а саме: факт видобування піску будівельного. Загальний обєм 4,6 метрів кубічних, що є порушенням статті 4, 19, 23, 24, 56 Кодексу України «Про надра», ст. 38 Закону України «Про охорону навколишнього природного середовища».

Читайте також: На Рівненщині виявили 20 нових порушень природоохоронного законодавства 

Внаслідок самовільного користування надрами, правопорушники своїми діями заподіяли шкоду державі на суму 4,7 мільйона гривень.  Причетних до порушення – не зайшли.

Державною екологічною інспекцією Поліського округу матеріали по даній справі направлено до Головного управління національної поліції в Рівненській області та Рівненської обласної прокуратури для подальшого внесення відповідних відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань з метою встановлення винних осіб та притягнення їх до відповідальності.

Довідково: нещодавно на Рівненщині неподалік села Сопачів, Вараського району виявлено факт самовільного видобування піску будівельного, загальний об’єм видобутого склав - 31,2 м3. Сума збитків - 34 мільйони гривень.

Читайте також: У Рівному продавали товстолобиків без документів

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
24.04.2024