Волинян запрошують на онлайн дискусію: загрози і виклики майбутнього в Свидовці

11 Грудня 2021, 08:10
Свидовець: загрози і виклики майбутньому 1048
Свидовець: загрози і виклики майбутньому

Усіх бажаючих просимо долучитися до онлайн дискусії «Свидовецький гірський масив: загрози і виклики майбутнього». Організатори: міжнародна благодійна організація «Екологія-Право-Людина» та Еко.Район.

Захід проведуть 15 грудня о 16:30. Про це повідомляє організація Екологія-Право-Людина.

Спікери: Ольга Мелень-Забрамна, керівниця юридичного відділу. Катерина Полянська, екологиня. Орест Дель Соль, підприємець, активіст Free Svydovets. Оксана Станкевич, голова ГО «Екосфера».

«Свидовецький гірський масив: загрози і виклики майбутнього»
«Свидовецький гірський масив: загрози і виклики майбутнього»

Модераторка: Ольга Веснянка, журналістка, правозахисниця.

Теми для обговорення: «Останнє судове рішення у справі про збереження Свидовця, чого очікувати від нового розгляду справи у суді першої інстанції, ключова роль громадськості у захисті гірського масиву».

Мета заходу: нагадати про те, що час від часу різні представники влади та бізнесу заявляють про наміри збудувати на схилах Свидовецького гірського масиву, що знаходиться в Закарпатській області, величезний туристичний комплекс. Місцева влада розробляє відповідні плани. Проте це неминуче призведе до руйнування унікальних природних ландшафтів Закарпаття. 

Досі це не відбулося через активну протидію громадськості, яка через суди доводила недоцільність і неправомірність будівництва. Станом на сьогодні, як відомо, будівництво курорту «Свидовець» є неможливим і шанси на збереження унікальної природи цього гірського масиву збільшуються. Проте, на що слід очікувати в майбутньому? Саме про це дискутуватимуть провідні екологи, науковці та активісти, які мають практичний досвід захисту Свидовця!

 Онлайн дискусія транслюватиметься на ФБ-сторінках організаторів: https://www.facebook.com/epl.org.uahttps://www.facebook.com/eco.rayon

Матеріал підготовлено за підтримки Європейського Союзу та Міжнародного Фонду «Відродження» в межах грантового компоненту проєкту EU4USociety. Матеріал відображає позицію авторів і не обов’язково відображає позицію Міжнародного фонду «Відродження» та Європейського Союзу.

#ovingForwardTogether #ПрямуємоРазом #EU4USociety.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024