Сільськогосподарському кооперативу з Сарненщини доведеться сплатити понад 100 тисяч гривень штрафу

25 Листопада 2021, 14:03
Зрубане дерево 831
Зрубане дерево

За порушення природоохоронного законодавства сільськогосподарському кооперативу доведеться сплатити понад 100 тисяч гривень.

Державні  інспектори з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу провели планову перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства Спеціалізованим сільськогосподарським обслуговчим кооперативом «Кам'яне-Случанський» що на Рівненщині, основною діяльністю якого є, надання послуг державі з охорони та захисту лісів, по веденню лісового господарства і захисного лісорозведення та з інших питань лісівництва.

За результатом перевірки, державні інспектори виявили факти порушення вимог природоохоронного законодавства, а саме: 

  • під час відведення насадження для проведених рубок проріджування відбір дерев провели не на всій ділянці та без урахування рівномірного розміщення кращих дерев;
  • не здійснюються заходи щодо мінімізації пошкодження дерев, що не підлягають вирубуванню;
  • не забезпечується належна охорона лісів від незаконних рубок;
  • зокрема, виявили порушення статей 10, 17 Закону України «Про охорону атмосферного повітря» та статті 17 Закону України «Про відходи». 

За всі виявлені під час перевірки порушення, відповідальних осіб підприємства притягнули до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу, а також для добровільного відшкодування шкоди заподіяної лісу внаслідок проведення незаконних рубок дерев, підприємству пред’явлено претензію на суму 106,4 тисячі гривень.

Читайте також: У Вараському районі затримали рибалок з сітями

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024