ЄС виділить 7 мільйонів євро на реалізацію проєктів зеленої розбудови українських міст

17 Лютого 2023, 18:25
Віргініюс Сінкявічюс під час спільного брифінгу з Русланом Стрільцем 1479
Віргініюс Сінкявічюс під час спільного брифінгу з Русланом Стрільцем

ЄС виділить 7 млн євро на зелену розбудову українських міст. Те, як буде виглядати Україна, залежить від проєктування. 

Про це та початок реалізації європейської ініціативи «Фенікс» оголосив комісар ЄС з питань навколишнього середовища, океанів і рибальства Віргініюс Сінкявічюс під час спільного брифінгу з Міністром захисту довкілля та природних ресурсів України Русланом Стрільцем, пишуть у пресслужбі Міндовкілля. 

 

Єврокомісар зазначив, що це буде співпраця між європейськими та українськими архітекторами, які проєктуватимуть зелені будинки, енергоефективні сучасні школи, дитячі садки.

За його словами, кошти виділять вже у квітні поточного року з двох джерел: у рамках програми місії Horizon Europe Cities та  програми LIFE. До грудня цей процес має бути фіналізованим.

Програма «ФЕНІКС» спрямовуватиметься на допомогу в плануванні під час реконструкції; підтримку у розробці кліматично нейтральних стратегій; обмін знаннями в управлінні зеленим розумним містом; обмін передовою практикою у сфері сталого розвитку та кліматичної нейтральності.

У рамках брифінгу також анонсували початок двосторонніх консультацій між Європейською комісією та Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів України щодо пришвидшення адаптації українського довкіллєвого законодавства до європейського. 

Вперше в практиці України запропонують такий багатовимірний діалог Україна-ЄС на технічному та експертному рівнях – і саме у довкіллєвій сфері.

Читайте також: 

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024