У Ковелі продовжать рятувати Турію

12 Листопада 2021, 10:34
Засідання 965
Засідання

Відбулося засідання робочої групи з питань розробки стратегії розчищення річки Турії.

Про це інформують на сайті Ковельської міської ради.

«Розчищення русла Турії — це одне із найактуальніших питань у нашій громаді, яке потребує вирішення. Уже цю справу розпочато – північніше мосту на вулиці Сагайдачного. Наступним етапом стане капітальний ремонт русла: від греблі водосховища до шляхопроводу по вулиці Сагайдачного. Тому треба визначитись, як нам рухатись далі, аби поліпшити стан  водної артерії Ковеля», – наголосив ковельський міський голова Ігор Чайка.

Присутні під час зустрічі напрацювали алгоритм подальших дій. Найперше – необхідно пройти усі процедурні моменти: провести вишукувальні роботи, виготовити проєктно-кошторисну документацію зі звітом про оцінку впливу на довкілля, отримати дозвіл на початок будівельних робіт.  Усе це досить довготривалий процес.

У міськраді додають, що важливо, аби інші громади, на територіях яких протікає Турія, теж підтримали ковельчан, адже річище по усій своїй довжині потерпає від замулення.

Міський голова Ігор Чайка ініціюватиме на обласному рівні реалізації екологічної програми, яка б допомогла розв'язати це питання комплексно.

Читайте також: Біля Центру діалогу культур у Ковелі зникає Турія

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
24.04.2024