Волинь: керівники та лісівники області долучилися до всеукраїнської акції зі створення лісів

31 Жовтня 2021, 10:30
Висадка лісу у Ківерцівському лісовому господарстві у рамках акції «Створюємо ліси разом» 2722
Висадка лісу у Ківерцівському лісовому господарстві у рамках акції «Створюємо ліси разом»

Триває всеукраїнська акція «Створюємо ліси разом» в рамках програми президента України «Зелена країна».

У суботу, 30 жовтня, вона відбулася у кожному куточку держави. У Волинській області відповідні акції провели у всіх держлісгоспах області. Про це інформує пресслужба Волинського обласного управління лісового та мислиГривського господарства.

Загальнонаціональна толока «Створюємо ліси разом» відбувається у співпраці з Акцією «Висадження дерев одним мільйоном людей за 1 добу» в рамках глобального проєкту «Greening of the Planet».

Центральна акція за участі голів Волинської обласної державної адміністрації Юрія Погуляйка, обласної ради Григорія Недопада та начальника Волинського ОУЛМГ Олександра Кватирка відбулася у державному підприємстві «Ківерцівське лісове господарство».

У 36 квадраті 7 виділі Ківерцівського лісництва керівники області разом зі своїми заступниками та лісівниками висаджували дуб та сосну. Загалом – майже 3 500 майбутніх деревець тепер росте на 0,7 гектара площі.

Читайте також: У Шацьку висадили алею з ялини та туї

Юрій Погуляйко наголосив, що така ініціатива президента на Волині одразу знайшла підтримку. І це – перш за все, завдяки позиції лісівників, які активно розпочали осінню кампанію – відновлюючи ліси та створюючи нові зелені зони.

«Ліси на Волині створюються постійно. Я особисто не вперше беру участь у таких акціях. Сьогодні ми долучилися разом із заступниками та керівниками відділів. Дякую особисто за гарну організацію начальнику управління Олександру Кватирку та всім лісівникам Волині», – зазначив Юрій Погуляйко.

Григорій Недопад наголосив, що такі акції необхідні, адже питання відтворення лісів важливе для всієї країни. На Волині, де ліси відіграють особливу роль не лише екологічну, а й економічну, це розуміє кожен.

«Долучаємося до подібних акцій завжди, постійно відгукуючись на запрошення лісівників. Розуміємо, що ми всі разом несемо відповідальність за ліси Волині. Зелена країна та область зокрема – наша спільна ціль і завдання», – зазначив голова обласної ради.

Читайте також: Представили «дорожню карту» програми президента «Зелена країна»

Олександр Кватирко поінформував про виконання в області відповідного Указу Президента, зазначивши, що Волинь на зеленій карті країни залишається в лідерах. Протягом осінньої лісокультурної кампанії вже висадили понад 2,5 мільйона штук майбутніх дерев.

У суботу запланували висадити ще півмільйона сіянців та саджанців. Робота триватиме, поки дозволятимуть погодні умови.

Головний лісівник області також подякував усім волинянам, які активно долучаються, чим подають іншим гарний приклад.

«Участь у таких заходах найвищих керівників області – це привернення уваги до нашої роботи, особливий акцент на важливості справи. Лісівники завжди відновлювали ліс, незалежно від будь-яких обставин. Це наше головне завдання. Але останніми роками питанню лісів дуже багато уваги з боку Президента, місцевої влади, громадян –  і нам це дуже приємно. Дякуємо кожному учаснику акції!», – наголосив Олександр Кватирко.

Читайте також: На Волині відбувся флешмоб зі створення зелених зон на території навчальних закладів

Довідково:

Загалом на Волині в рамках осінньої лісокультурної кампанії-2021 вже висаджено 2,6 млн штук сіянців та саджанців основних і декоративних порід. Приємно, що перший мільйон із загальнонаціонального мільярда  висадили саме в нашій області. Переважно над цим працюють самі лісівники, активно залучаючи громадськість у рамках всеукраїнської акції Держлісагентства «Створюємо ліси разом! Долучаються до справи відновлення лісів також інші лісокористувачі області.

Постійно тривають обговорення й щодо можливості виділення земель громад для створення нових лісових площ. Особливо на ділянках, які не придатні для ведення сільського господарства.

Лісівники під час численних зустрічей і нарад звертаються із проханнями до голів територіальних громад про виділення таких площ. Зі свого боку зобов’язуючись власними силами провести всі необхідні заходи зі створення нових лісів, які в майбутньому приноситимуть користь, перш за все, саме громадам.

Читайте також: Старовижівчани долучилися до акції «Створюємо ліси разом»

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
24.04.2024