На Волині відбувся флешмоб зі створення зелених зон на території навчальних закладів

28 Жовтня 2021, 10:18
Озеленення 763
Озеленення

Відбулася акція в рамках програми Президента «Зелена країна».

Суть проста – створити парк, алею, просто висадити дерева та кущі на території своєї школи, садочка, коледжу. Лісівники ініціювали – вчителі та діти радо долучилися. Про це йдеться на сайті Волинського ОУЛМГ.

Зокрема у ДП «Турійське ЛГ» долучилися всі лісництва. Разом із вчителями та дітками лісівники озеленили території садочка у селі Мокрець, в Осівцях провели озеленення на дитячому майданчику, в селі Доросині озеленили територію школи, як і в селах Дуліби та Перевали.

До флешмобу зі створення зелених зон біля загальноосвітніх закладів в рамках акції #Створюємо_ліси_разом #Зелена_країна активно долучилися у ДП «Ківерцівське ЛГ» – впорядкували територію загальноосвітньої школи I-II ступеня села Крупа.

Керівник Воротнівського молодіжного центру Валентина Юхимчук разом із директором школи Мирославом Філозофом та учнями шкільного лісництва висадили ялицю білу, колючу ялину та різні види ялівців.

Працівники ДП «Ковельське ЛГ» разом із вихованцями Скулинського учнівського лісництва впорядкували територію Скулинської школи.

Флешмоб зі створення зелених зон біля загальноосвітніх закладів відбувся із за підтримки ДП «Маневицьке лісове господарство» – долучились представники Карасинської гімназії Прилісненської сільської ради Волинської області.

Не лишився осторонь і Опорний заклад загальної середньої освіти «Прилісненський ліцей Прилісненської сільської ради Волинської області.

На Старовижівщині впорядкували територію ЗОШ І-ІІІ ступенів села Кримне.

А завдяки працівникам ДП «Шацьке УДЛГ» – озеленили територію опорного закладу НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.-гімназія» смт. Шацьк та в центрального парку села Мельники.

Активно працювали й в ДП «Поліське ЛГ» – тут співпраця з учнями та вчителями щодо створення зелених зон є давньою та результативною.

Подібні заходи лісівники Волині провели практично з усіма навчальними закладами області.

До них загалом долучилися майже півтисячі учасників, які висадили разом майже 2,5 тисячі декоративних та лісових рослин.

Акція «Створюємо ліси разом» на Волині триває. Загалом представники громадськості на Волині висадили 300 тисяч штук майбутніх деревець.

Читайте також: 6 мільярдів гривень за 9 місяців: підприємства Держлісагентства поповнили бюджет

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
26.03.2024