Міндовкілля не дозволило продати «під бурштин» частину болота на Рівненщині

17 Серпня 2023, 09:20
Болото Сира Погоня на Поліссі. Фото: Олена Романова 763
Болото Сира Погоня на Поліссі. Фото: Олена Романова

Міндовкілля не дозволило Держгеонадра виставити на торги під видобуток бурштину частину болота Сира Погоня на Рівненщині. 

Про це 16 серпня повідомили на фейсбук-сторінці Української природоохоронної групи. 

Природоохоронці виявили, що Держгеонадра готується виставити на аукціон під видобуток бурштину ділянку Єльне-23. Це вже не перша ділянка на цінних землях, яку мали пустити «під бурштин».

Однак у серпні стало відомо, що Міністерство не погодило торги. 

«Проведення планованої діяльності може значно порушити гідрологічний режим всього болотного масиву та завдати значної шкоди територіям, що охороняються, а крім того, частину території планується включити до складу Рівненського природного заповідника», – зазначили у Міндовкілля. 

Навесні цього року дві ділянки –  Єльне та Єльне-1 – були продані на торгах. Ці землі знаходяться на межі Рівненського заповідника на цінних природних територіях. 

Це спонукало природоохоронців написали відповідні запити в Міндовкілля, адже ділянка Єльне-23 знаходиться на болотному масиві «Сира Погоня.

Нагадаємо, ділянку Єльне-1, площею близько 600 гектарів, яка знаходиться на території Рокитнівської громади Сарненського району, продали подальшого видобування на ній бурштину у березні цього року. 

Про важливість збереження боліт в часи війни читайте тут: Танки бруду бояться. Чи можуть поліські болота завадити повторному наступу з Білорусі
 
Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром