Болотний масив на Рівненщині продають під видобуток бурштину

30 Березня 2023, 20:30
Фото болота, проданого під видобуток бурштину. Автор Олег Романов 30268
Фото болота, проданого під видобуток бурштину. Автор Олег Романов

На одному з найбільших болотних масивів України – Сира Погоня – планують видобувати бурштин. Масив знаходиться на межі з Рівненським заповідником.

15 березня в системі «Прозорро.Продажі» продали спецдозвіл на видобуток бурштину на площі 562,8 га. Про це пишуть на сторінці Української природоохоронної групи. 

Аукціон став можливим завдяки позиції Міндовкілля, яке 15 листопада 2022 року погодило виставлення ділянки на торги.

Два роки тому Міндовкілля погодило клопотання про розширення Рівненського природного заповідника на цю територію і мало офіційну інформацію щодо наявності тут червонокнижних видів та охоронюваних Бернською конвенцією оселищ.

Рівненський природний заповідник вже скликав позачергові збори науково-технічної ради та закликає не допустити знищення масиву.

За інформацією Рівненського природного заповідника, продана ділянка Єльне-1, площею близько 600 га знаходиться на території Рокитнівської ОТГ Сарненського району, продана подальшого видобування на ній бурштину. 

Ділянка розташована за 200 м від території масиву Сира Погоня і розробка родовища на ній матиме негативний і незворотний вплив на торфове болото «Сира Погоня».

Про важливість збереження боліт в часи війни читайте тут: Танки бруду бояться. Чи можуть поліські болота завадити повторному наступу з Білорусі
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024