Молодь з усієї України запрошують до участі в інноваційній програмі UPSHIFT

03 Вересня 2021, 11:01
Фото Олесі Саєнко 14959
Фото Олесі Саєнко

Програма для молоді UPSHIFT — це можливість створити інноваційний проєкт та отримати фінансування на його впровадження. 

UPSHIFT Green – екологічний напрямок програми та передбачає розвиток ініціатив, спрямованих на розв’язання проблем у сфері захисту довкілля та зміни клімату. 

За допомогою досвідченого/ї ментора/ки команди учасників UPSHIFT Green крок за кроком будуть досліджувати й аналізувати проблеми навколишнього середовища та зміни клімату у своїх громадах, вивчати цільову аудиторію та тестувати свої інноваційні ідеї для розв'язання цих проблем. 

У результаті команди створять проєктні ідеї та отримають можливість залучити фінансування до 50 тисяч гривень на їхнє втілення.   

Реєстрація триває до 23:59 12 вересня 2021 року 

 Хто може взяти участь?

  • команди з 3-5 учасників віком від 14 до 21 років 
  • мешканці/ки всіх областей України 
  • заявителі/ки, які готові до активної участі в програмі з 23 вересня по 3 жовтня 2021 року 

 

Які заявки можна подавати на UPSHIFT Green? 

  • У заявках команди мають описати проблему, яку вони хочуть вирішити. Ця проблема повинна стосуватися зміни клімату та захисту навколишнього середовища. Серед них можуть бути: забруднення повітря, водойм та ґрунту, неекологічне споживання, засмічення, відсутність інфраструктури для сортування та переробки сміття, втрата біорізноманіття, нераціональне використання природних ресурсів, збільшення кількості відходів у зв’язку з пандемією COVID-19 тощо. Обрана проблематика може бути різною та залежати від того, що хвилює команду чи їхню громаду. 
  • На етапі подачі заявки не потрібно мати готове рішення або проєкт. Ви напевне помічали навколо себе безліч екологічних проблем, які хотілося б вирішити - спробуйте зосередитися саме на формулюванні проблеми та її негативних наслідках, а інноваційне рішення ви зможете знайти вже під час участі у програмі. 
  • важливою є мотивація команди та її готовність проявити креативність у процесі навчання в UPSHIFT Green, щоб створити інноваційне розв'язання екологічної проблеми.

Які етапи програми UPSHIFT?

  • За результатами конкурсного відбору команди учасників пройдуть навчальну програму, під час якої створять власні проєктні ідеї за методологією UPSHIFT на основі підходу Human Centered Design (дизайн, орієнтований на людину). Кожна команда працюватиме в супроводі ментора/ки. Важливо, щоб усі учасники команди однаково активно долучалися до роботи. 
  • Команди представлять свої проєктні ідеї журі, після чого буде обрано п'ять команд, які отримають фінансування для своїх проєктів у розмірі до 50 тис. грн. 
  • Відібрані до фінансування команди матимуть три місяці для впровадження проєктів. Протягом всього цього часу їх будуть підтримувати та консультувати ментори/ки та експерти/ки.

Важлива інформація для команд, відібраних до участі в UPSHIFT Green:

1. Перша частина тренінгів UPSHIFT та самостійна робота команд відбуватиметься онлайн (23 та 24 вересня; 25-30 вересня).

2. Друга частина (1-3 жовтня) проходитиме наживо у Харкові. Організаційні та логістичні питання, витрати на транспортування, проживання, харчування учасників покривають організатори.  

3. Всі заходи відбуватимуться з дотриманням протиепідеміологічних заходів. Учасники/ці будуть забезпечені засобами індивідуального захисту. 

4. Команди, які складаються з неповнолітніх учасників/ць, мають приїхати у супроводі одного дорослого.

Програма UPSHIFT Green втілюється Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) та ГО «Фонд «Професійний розвиток Харкова« за підтримки ING Bank.

Зареєструватися можна тут

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
24.04.2024