У лісах Волині та Рівненщини виявили понад три сотні незаконних сміттєзвалищ: де їх найбільше

08 Березня 2024, 11:44
У лісах Волині та Рівненщини виявили понад 3 сотні незаконних сміттєзвалищ: де їх найбільше 1017
У лісах Волині та Рівненщини виявили понад 3 сотні незаконних сміттєзвалищ: де їх найбільше

У лісах працюватимуть фотопастки, що фіксуватимуть факти засмічення. 

Про це йдеться у дописі на сторінці Поліського лісового офісу у фейсбук. 

У Волинській та Рівненській областях виявили 302 незаконні сміттєзвалища, що розташовані у лісових масивах та поруч із ними. Тривають роботи з їх ліквідації. 

Найбільш засмічені ліси - ті, що поруч із житловими масивами. Та й сміття в лісі – побутове. Від пластику, скла і до сільськогосподарських відходів.

Також важливим питанням є облагородження санкціонованих сміттєзвалищ, котрі, через брак коштів та ресурсів, неналежно облаштовані – без захисних барʼєрів, тому вітер розносить сміття у ліс. 

«Було б значно легше і простіше, якби кожен розумів, з яких маленьких кроків проблема набуває серйозних масштабів. Тоді принаймні не зʼявлялися б нові гори сміття у лісі, що за 100 метрів від дому. І лісівники мали б можливість разом із громадами краще подбати про санкціоновані сміттєзвалища. Не витрачали б зусилля та ресурси на прибирання стихійних смітників.», – йдеться у дописі. 

Також у Поліському лісовому офісі зазначили, що роботу рейдових груп посилять фотопастками, котрі фіксуватимуть факти засмічення лісових масивів. 

Читати також: Шкодять ґрунту та провокують пожежі: як сміттєзвалища у лісі впливають на довкілля

 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024