Природоохоронців не пустили на пресконференцію щодо закупівлі дизельних маршруток у Рівному

06 Жовтня 2023, 20:47
Природоохоронці під дверима Департаменту інфраструктури і благоустрою Рівного. Фото Екоклубуо 1381
Природоохоронці під дверима Департаменту інфраструктури і благоустрою Рівного. Фото Екоклубуо

У Департаменті інфраструктури і благоустрою Рівного відбулась пресконференція щодо розвитку автомобільного транспорту, однак туди впустили лише запрошених журналістів.

Зустріч зі ЗМІ, яка відбулась 6 жовтня, не анонсували публічно та коли на неї прийшли ініціатори петиції проти цієї закупівлі, перед ними закрили двері. 

Як розповіла Еко.Району комунікаційниця громадської організації «Екоклуб» Юлія Гузій, згодом голова директор департаменту інфраструктури і благоустрою Руслан Гудима таки запросив природоохоронців на розмову.

Екоклуб ініціював петицію проти закупівлі дизельних маршруток за бюджетні гроші. Петицію за півтори доби підтримали понад 250 рівнян. Наразі вона знаходиться на розгляді у виконувача обов'язків міського голови Рівного. 

У розмові з журналістами Руслан Гудима переконував, що закуповуватимуть не маршрутки, а автобуси з пандусами. Хоча відповідно до проєкту рішення дозвіл для «Рівнеелектроавтотрансу» надали на отримання кредиту та на укладання договорів на придбання до 20 малогабаритних автобусів, тобто маршруток. 

За словами авторів петиції, таке рішення влади транспортне питання не вирішує, а лише загострює наявні проблеми. Адже замість фінансування тролейбусів та великих автобусів місто бере у кредит кошти на закупівлю та обслуговування малих маршруток, які до всіх мінусів ще і є неекологічним видом транспорту.  

Фото Екоклубу
Фото Екоклубу

Довідково. 26 вересня депутати Рівнеради проголосували за «Програму розвитку автомобільного транспорту загального користування Рівненської міської територіальної громади на 2023-2027 роки». Ця програма передбачає закупівлю у кредит 20 маршруток на 60 мільйонів гривень комунальним підприємством «Рівнеелектроавтотранс».

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024