Рівняни вимагають скасувати закупівлю дизельних маршруток

05 Жовтня 2023, 17:49
Маршрутки у Рівному. Фото «Четвертої влади» 914
Маршрутки у Рівному. Фото «Четвертої влади»

Рівняни запустили петицію та вимагають зупинити закупівлю дизельних маршруток для міста.

Відповідне рішення про придбання 100 комунальних маршруток на сесії 26 вересня прийняли депутати Рівнеради. Тепер рівняни на сайті місцевих петицій збирають підписи, аби зупинити закупівлю. 

Дизельні маршрутки перебачили у «Програмі розвитку автомобільного транспорту загального користування Рівненської міської територіальної громади на 2023-2027 роки». Вони курсуватимуть до новозбудованих житлових комплексів «На Щасливому», «Басів схил», «Спектрум» та інших. 

На реалізацію програми мають витратити 325 мільйонів гривень без врахування вартості створення технічної бази для обслуговування нового транспорту.

«Загальна сума витрат може сягнути 500 мільйонів гривень, за які, зокрема, за допомогою міжнародних інституцій, можна було б оновити парк КП «Рівнелектротранс» сучасними великими тролейбусами з автономним ходом або електричними автобусами задля ефективного поліпшення міської мобільності», – пише автор петиції Ілля Єременко.

Ініціатори петиції переконують, що такий вид транспорту не створить у Рівному належних умов пасажироперевезень та не оптимізує маршрути громадського транспорту в Рівному. Крім того, макі маршрутки перешкоджають розвитку найекологічнішому електротранспорту та забруднюють довкілля і шкодять здоров’ю населення більшими викидами у повітря. 

Підтримати петицію можна за посиланням: https://petition.e-dem.ua/rivne/Petition/View/9

 
Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром