У Рівненському зоопарку запрацює філія центру реабілітації кажанів

18 Серпня 2022, 11:06
фото ілюстративне 605
фото ілюстративне

Порятунком і реабілітацією кажанів займатимуться у Рівненському зоопарку, тож місцевих жителів можуть приносити туди рукокрилих.

Про це повідомляє у тг-каналі міський голова Рівного Олександр Третяк.

«Рівненський зоопарк – це команда одного з кращих парків для тварин у нашій країні. Тішуся, що віднині тут запрацює унікальний центр реабілітації кажанів, який евакуювався із Харкова», – йдеться у повідомленні.

Центр реабілітації рукокрилих у Feldman Ecopark працює з 2013 року. Там створили унікальний комплекс та колайдер для реабілітації кажанів. Маленьких тварин вигодовували, оперували, лікували та готували до повернення у природне середовище.

Читайте також: У Рівненському зоопарку навчатимуть фахівців з порятунку кажанів

На жаль, війна внесла свої корективи у життя парку, він попав під обстріли…

Але команда харківських вчених змогла врятувати частину обладнання і вивезти його у тилові регіони. Тепер порятунком і реабілітацією рукокрилих займатимуться у Рівненському зоопарку. Тож жителі Рівного можуть приносити рукокрилих до зоопарку, де їм нададуть фахову допомогу.

Чудово, що наше місто стане осередком та продовженням важливої наукової роботи!
Щиро вдячний директору зоопарку та представникам Українського центру реабілітації за важливе рішення – попри війну не зупинятися у справі збереження тварин України.

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024