У Закарпатській області можуть ввести обмеження на використання води із річок

09 Серпня 2022, 18:07
У Закарпатській області можуть ввести обмеження на використання води із річок 1455
У Закарпатській області можуть ввести обмеження на використання води із річок

Через спекотне літо на Закарпатті фіксують серйозне зменшення рівня води у водоймах, тому використання води з річок можуть обмежити. 

За словами першого заступника голови ОВА Мирослава Білецького, експерти занепокоєні, що збереження теплої та посушливої погоди до 15 серпня призведе до поступового зниження водності річок і подальшого досягнення критеріїв маловоддя. Про це пишуть у пресслужбі Закарпатської ОВА. 

Зокрема, маловоддя вже спостерігають на річках Теребля, Тересва, Ріка, Латориця, Уж, Тур’я. 

Мирослав Білецький підкреслив, що маловоддя і пересихання водойм можуть заподіяти серйозної шкоди довкіллю. Йдеться про загибель водних біоресурсів, а для населення – це загроза водопостачанню, де воно не є централізованим. 

 «Щоб запобігти можливим екологічним проблемам, звернувся до всіх відповідальних структур, аби на період засухи встановити обмеження на забір та використання води з річок області. Вони стосуватимуться гідроелектростанцій та промисловості, а переваги у водокористуванні надаватимуть населенню для пиття, побутових потреб та зрошення», – додав перший заступник голови ОВА.

Читайте також: Аміак у воді: уламок ворожої ракети зруйнував екосистему річки Іква

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024
25.04.2024