На Миколаївщині аграрії створили трактор-розміновувач

27 Березня 2024, 18:00
Трактор-розміновувач. Фото: ПАЕК 553
Трактор-розміновувач. Фото: ПАЕК

На Миколаївщині інженери компанії «ПАЕК» сконструювали та почали експлуатувати трактор з дистанційним керуванням, який розміновує сільгоспугіддя, не наражаючи на небезпеку людей.

В агрокомпанії наразі проходить зачистка від вибухонебезпечних предметів поля біля деокупованої Снігурівки за допомогою власного винаходу з розмінування, пише Укрінформ.

Так званий «розміновував» розробили на базі трактора МТЗ-80.

Підприємство уже понад рік долучається до процесу розмінування землі на Миколаївщині, адже його поля знаходяться на території, яка була окупована або там тривали бойові дії.

 

«Рік тому я разом з інженерами, керівником одного із підприємств та механізатором підірвались на протитанковій міні. У результаті багатьом з нас прийшлось відновлюватись тривалий час. Тому для підвищення безпекових заходів у процесі розмінування та обробітку земель інженерами нашої компанії було розроблено трактор-розміновувач на дистанційному управлінні», – розповів власник компанії.

Інженери компанії виготовили гідравлічний привід на барабан з закріпленими ланцюгами, які з великою силою б’ють по землі під час руху техніки. Працює трактор дистанційно, управління здійснюється за допомогою пульта на відстані 300 метрів.

«Ми довго шукали інженерне рішення щодо рульового управління, щоб рівномірно здійснювався контроль швидкості. Усю технологію розробляли і створювали самостійно саме для власних потреб та умов виконання робіт», – додали в інженерному відділі ПАЕК.

Наразі трактор працює у тестовому режимі і може проводити розмінування зі швидкістю один кілометр на годину.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024