1 квітня починається нерестова заборона на вилов риби

26 Березня 2024, 16:56
1 квітня починається нерестова заборона на вилов риби 1332
1 квітня починається нерестова заборона на вилов риби

Для створення сприятливих умов нересту з 1 квітня на більшості рибогосподарських водних об’єктах України розпочинається щорічна весняно-літня нерестова заборона на вилов риби. 

Про це 26 березня повідомили у пресслужбі Державного агентства розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм України.

На Дніпровському водосховищі заборона розпочнеться з 5 квітня, а на Київському, Канівському, Кременчуцькому та Кам'янському – 8 квітня.

Риболовля у цей період дозволена лише з берега за межами нерестовищ вудками з кількістю гачків не більше двох на рибалку або спінінгом з однією штучною приманкою.

Водночас під час нересту заборонено пересування на водоймах всіх транспортних засобів чи моторних суден (за винятком установлених суднових ходів), за виключенням суден, які використовуються органами рибоохорони та іншими уповноваженими органами державної влади. 

Забороняють також промислове рибальство та підводне полювання.

За недотримання зазначених вимог передбачені штрафи та відшкодування завданих рибному господарству збитків. 

У нерестовий період рибоохоронці Держрибагентства у посиленому режимі контролюють водойми. 

«Потужний природний інстинкт нересту стає у риб головним, він приглушує рефлекси самозбереження. У цей час риба може стати легкою здобиччю для браконьєрів. Сьогодні, в умовах війни, коли російські окупанти і так повсюдно знищують життя наших рибних популяцій, дуже важливо надати рибі можливість спокійно віднереститися. Тому закликаю усіх відповідально ставитися до нерестуючої риби та дотримуватися встановлених обмежень», – зазначив виконувач обов'язків голови Держрибагентства Ігор Клименок.

Тривалість нерестової заборони відрізняється залежно від регіонів та водойм.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром