У Рівному комунальників оштрафували за неправильне кронування дерев

18 Березня 2024, 12:12
У Рівному комунальників оштрафували за неправильне кронування дерев 804
У Рівному комунальників оштрафували за неправильне кронування дерев

За неправильне кронування дерев комунальне два комунальні підприємства «Рівненський міський трест зеленого господарства» та «Міськсвітло» у Рівному мають сплатити понад 42 тисячі гривень завданої шкоди. 

28 лютого рівнянка звернулася до Екоінспекції зі скаргою на неправильне кронування дерев на вулиці Олекси Новака. Про це розповідають у пресслужбі Державної екологічної інспекції Поліського округу.

Державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу спільно з представниками відділу благоустрою Рівненської міської ради провели обстеження насаджень з обох сторін відповідній вулиці Олекси Новака. 

Спеціалісти побачили 14 каштанів та дві вишні, на яких крона була пошкоджена до ступеня припинення росту.

За інформацією Департаменту інфраструктури та благоустрою міськради, роботи з обрізання крон у січні 2024 року проводило КП «Рівненський міський трест зеленого господарства» спільно з КП «Міськсвітло».

Факт порушення природоохоронного законодавства зафіксували протоколом про адміністративне правопорушенн. Правоохоронці винесли постанову про накладення адміністративного стягнення. Згідно з проведеним Інспекцією розрахунком, розмір шкоди, заподіяної пошкодженням дерев, становить i 42 250 гривень.

Державна екологічна інспекція Поліського округу скерувала на адресу «Рівненського міського тресту зеленого господарства» та комунального підприємства «Міськсвітло» претензію з пропозицією солідарно у місячний термін у добровільному порядку відшкодувати завдані державі збитки, інакше вона буде змушена звернутися до судових органів з позовом про примусове їх стягнення.

Довідково. Згідно з пунктом 4 примітки до додатка 1 Постанови Кабінету Міністрів України від 8 квітня 1999 р. № 559 «Про такси для обчислення розміру шкоди, заподіяної зеленим насадженням у межах міст та інших населених пунктів», до категорії пошкоджених до ступеня припинення росту належать дерева з переломом стовбура, обдиром кори понад 30 відсотків його периметра незалежно від довжини за висотою стовбура, обшморгом крони більше половини її довжини, обдиром та обломом скелетних коренів понад половину периметра стовбура, а також повалені дерева та ті, що мають нахил, спричинений дією антропогенних факторів, понад 30 відсотків від вертикальної осі, та зрубані та викорчувані чагарники.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром