У Чорнобильській зоні виявили факти порушення правил природокористування

14 Березня 2024, 10:04
У Чорнобильській зоні виявили факти порушення правил природокористування 392
У Чорнобильській зоні виявили факти порушення правил природокористування

У Чорнобильському радіаційно-екологічному біосферному заповіднику виявили випадки незаконної рубки та розорювання земель. 

Про це повідомляє Міндовкілля. 

У міністерстві підбили перші підсумки перевірок дотримання природоохоронного законодавства у Чорнобильській зоні. 

Нагадаємо, у Чорнобильській зоні працюють  32 мобільні рейдові групи. 

У межах радіаційно-екологічного біосферного заповідника виявили понад 500 пнів зрізаних дерев та розорювання земель для сільськогосподарських робіт. 

«Насамперед, виявлено незаконні рубки – всього понад 500 пнів зрізаних дерев. Клейма відводу та контролю на пнях та власне продукція зрізаних дерев на місці відсутні. Держекоінспекція розрахувала розмір шкоди, матеріали направила в правоохоронні органи», – зазначили фахівці Держекоінспекції.

Крім того, у результаті перевірки виявлено недодержання режиму територій та обʼєктів природно-заповідного фонду, а саме факти розорювання земель з метою проведення сільськогосподарських робіт (культивація, сінокосіння та вирощування сільськогосподарських культур).

Нагадаємо, що наприкінці 2023 року на території Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника правоохоронці виявили незаконну вирубку сироростучих та сухостійних дерев. 

Також зафіксували спроби вивезти деревину без відповідних документів за межі зони відчуження. 

Зазначимо, що рубка деревини, розорювання земель у сільськогосподарських цілях та риболовля у Чорнобильській зоні без отримання спеціальних дозволів заборонена.

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром