На Волині виявили сім випадків порушення правил риболовлі

13 Березня 2024, 12:02
На Волині виявили сім випадків порушення правил риболовлі 527
На Волині виявили сім випадків порушення правил риболовлі

Працівники рибоохоронного патруля Волині підбили підсумки тижня. 

Про це йдеться на офіційній сторінці Управління Державного агентства меліорації та рибного господарства у Волинській області у фейсбук.

У період з 4 по 10 березня державні інспектори Волинського рибоохоронного патруля спільно з інспекторами Державної екологічної інспекції у Волинській області провели ряд рибоохоронних заходів на водоймах області.

За звітний період природоохоронці виявили сім фактів  порушення природоохоронного законодавства. Серед них:

  • Одне порушення за частиною 3 статті 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення правил риболовлі);
  • Два порушення за частиною 4 статті 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення (грубе порушення правил риболовлі);
  • Одне порушення за частиною 2 статті 90  Кодексу України про адміністративні правопорушення (вилов представників Червоної книги);
  • Три факти виявлення незаконних знарядь риболовлі, господарі яких невстановлені. 

Зокрема 5 березяня на заплаві річки Стир поблизу села Незвір Рожищенської громади природоохороці виявили порушника, що здійснював риболовлю на червонокнижного в’язя звичайного. 

7 березня озері Оріхівське Самарівської громади Ковельського району (територія природно-заповідного фонду) природоохоронці виявили двох порушників, що ловили рибу із застосуванням сіток. 

Також на озері вилучено 12 сіток, загальною довжиною 540 метрів, власник сіток невідомий. Із сіток у водойму випустили 15 пліток та шість йоржів, чим запобігли нанесенню шкоди рибним запасам на суму 90 018 гривень. 

9 березня працівники рибоохоронного патруля сім сіток (загальна довжина 300 метрів) у річці Стохід на території Прилісненської громади Камінь-Каширського району. У сітках перебували дві щуки та дві плітки, сума збитків довкіллю за загибель який могла б становити 43 658 гривень. 

9 березня природоохоронці рибалку, що здійснював вилов сіткою на водосховищі поблизу села Видерта Камінь-Каширського району. Порушник упіймав чотири екземпляри карася сріблястого, чим заподіяв шкоду рибним запасам на суму 6 324 гривень.

Також факти порушення природоохоронного законодавства зафіксовані на території Шацького нацпарку.  

 

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024