В угіддях Рівненщини та Волині триває облік чисельності диких тварин

14 Лютого 2024, 15:43
Фото з фб Держагентства лісових ресурсів України 485
Фото з фб Держагентства лісових ресурсів України

У мисливських угіддях Рівненщини та Волині триває облік чисельності диких тварин.

Про це інформують у Держагентстві лісових ресурсів України. 

Для об’єктивного обліку диких тварин участь у заходах беруть фахівці мисливських господарств, а саме працівники єгерської служби, мисливствознавці, спеціалісти Північно-Західного міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства, екологічної інспекції та Держпродспоживслужби.

Заходи з обліку чисельності тварин проходять з дотриманням обмежень на час дії воєнного стану.

Результати дають можливість щорічно визначати чисельність певного виду в кожному із мисливських господарств, статево-вікову структуру окремих видів тварин, міграцію тварин та і їх розташування на території господарства.

При здійсненні обліку мисливських тварин враховуються дані відвідуваності ними підгодівельних майданчиків, годівниць та солонців по єгерських обходах, також використовується інформація із фотопасток (фото, відео фіксація).

Облік диких тварин на Рівненщині та Волині триває. Остаточні результати будуть за місяць, але фахівці Північно-Західного міжрегіонального управління лісового та мисливського господарства та власники мисливських угідь фіксують збільшення природного приросту тварин у дикій фауні. Зокрема, хижих, м’ясоїдних тварин: лисиці, вовки та інші. 

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024