Зоозахисники виявили нові свідчення екоциду росіян на Херсонщині

27 Січня 2024, 13:47
Вбивство тварин 2010
Вбивство тварин

Зоозахисники зібрали нові докази екоциду, який російські військові вчиняють на окупованих територіях Херсонщини. Ворог убиває диких тварин та хизується цим на фото. 

Як повідомляють в організації UAnimals, учасниця волонтерської спільноти надіслала їм фотографії, на яких російські військові з окупованої частини Херсонщини хизуються вбитими тваринами.

«Ці світлини – ще одне підтвердження, що росіяни вбивають в Україні все живе і чинять справжній екоцид», – кажуть в організації.

Зоозахисники встановили, що на фото зображені застрелені заєць-русак та фазан звичайний. 

  

Крім того, науковий співробітник інституту зоології Шмальгаузена Віталій Смаголь підтвердив зоозахисникам, що на одному зі знімків – застрелений самець благородного оленя.

 

В організації додають: проведений аналіз підтверджує, що фото були зроблені на Херсонщині, втім визначити точну локацію не вдалося. Зоозахисники зазначають, що до повномасштабного вторгнення стада оленя благородного мешкали в заповіднику «Асканія-Нова» та Азово-Сиваському національному парку.

За час повномасштабного вторгнення від бойових дій постраждали приблизно 20% природоохоронних територій в Україні. Через окупацію неможливо оцінити, скільки тварин там загинуло, кажуть зоозахисники.

 

За словами начальниці Об'єднаного пресцентру Сил оборони Півдня України Наталії Гуменюк, що росіяни знищують природні заповідники на окупованій Херсонщині, розміщуючи там техніку та полюючи на унікальні види тварин.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024