Хвойні дерева у горщику: як продовжити їм життя та коли висаджувати у відкритий ґрунт

02 Січня 2024, 16:06
Ялинки у горщиках 922
Ялинки у горщиках

Новорічні дерева у горщику не люблять тривалого тепла, тому у післясвятковий період варто задуматись над їх майбутнім. 

Про це йдеться у дописі Суспільного. 

Експерти зазначають, що дерево у горщику може дожити до весни, але для цього потрібні певні умови. Насамперед після закінчення свят її рекомендується перенести у прохолодне місце (балкон, гараж, веранда).

«Хвойні рослини в теплих приміщеннях страждають від високої температури повітря, вони інтенсивно випаровують вологу, що викликає пересихання ґрунту в замалих контейнерах. Однією з головних умов догляду за ними під час свят є помірний полив та часте обприскування теплою відстояною водою. Якщо один раз ґрунт пересохне, він більше не буде поглинати воду. В такому випадку рослина може скинути хвою вже після того, як ви принесете її до теплого приміщення. Утім, ви не можете знати, чи не пересушили ґрунт під час транспортування», – зазначила кандидатка біологічних наук, доцентка кафедри біології, екології та агротехнологій Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Вікторія Осипенко.

Після свят потрібно покращити умови для життя ялинки у горщику, для цього експерти рекомендують пересадити рослину у більший горщик. 

Рано навесні ялинку слід висадити у відкритий ґрунт. 

Варто зазначити, що під час висадки хвойних дерев на подвір’ї необхідно пам’ятати, що рослина може завдати шкоду фундаменту будівлі, оскільки має сильне та розгалужене коріння. Тож саджайте у подвірʼї сміливо лише за умови, що рослина ростиме як мінімум на відстані чотири метри від споруд та дротів, які може порвати дерево у випадку падіння. 

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром