Чим дихають на Рівненщині: якість повітря станом на 1 січня

01 Січня 2024, 15:37
Чим дихають на Рівненщині: якість повітря станом на 1 січня 3748
Чим дихають на Рівненщині: якість повітря станом на 1 січня

На Рівненщині в режимі реального часу можна відстежити якість повітря. Карта Eco-city показує стан повітря у семи точках на Рівненщині: чотири розташовані у Рівному, одна в Дубні, дві у Новій Любомирці. 

Станом на 15:30 понеділка, 1 січня, погану якість повітря показують точки у Дубні та Новій Любомирці Рівненського району. Про це Еко.Район відстежив на онлайн-карті Eco-city.

Найгірша ситуація у Новій Любомирці на вулиці Привокзальна. Там наразі надзвичайно погана якість повітря через дрібнодисперсний пил РМ2,5, який утворюється в результаті хімічних реакцій в атмосфері. Це пил шкодить людському здоров'ю, впливаючи на легені та серцево-судинну систему. 

Кадр з карти Eco-city. нова Любомирка
Кадр з карти Eco-city. Нова Любомирка

Друга станція на вулиці Садова в Новій Любомирці показує несприятливу ситуацію також через пил. Тут показник утричі менший, ніж на Привокзальній, але все одно перевищує норму. .

Погана ситуація також в Дубні. Там станція фіксує перевищення озону в повітрі, що також негативно впливає на органи дихання та легені. Забруднення повітря озоном пов’язане зі виробництвами. Також тут несприятлива ситуація з монооксидом вуглецю, який ще називають чадним газом. 

Всі чотири точки моніторингу у Рівному наразі показують задовільну якість повітря. 

Зауважимо, що показники можуть змінюватись щохвилини, адже станції безперервно і режимі реального часу фіксують стан повітря.

Відстежувати якість повітря може кожен. Дані громадського моніторингу легко знайти на платформах Eco-City, SaveEcoBotЛУН

Більше про моніторинг повітря на Рівненщині читайте: Моніторинг якості повітря на Рівненщині: боротьба за чисте довкілля чи крок до євроінтеграції

 
Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром