Окупанти вивезли з «Асканії-Нової» червонокнижних тварин

05 Грудня 2023, 13:31
Коні Пржевальського 1376
Коні Пржевальського

З асканійського зоопарку вивезли по декілька особин зебри Чапмана, бізона американського, коней Пржевальського та оленя Давида.

Про це повідомляє Міністр охорони довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець

Окупаційна адміністрація парку здійснила незаконний обмін тварин між Біосферним заповідником «Асканія-Нова», природним біосферним заповідником «Ростовський» та асоціацією зі збереження та відновлення рідкісних та зникаючих видів тварин «Жива природа степу». 

Зазначається, що усі вивезені тварини із заповідника є червонокнижними та занесені до Червоного списку Міжнародного союзу охорони природи зі статусом «зниклий з природи», «на межі зникнення» та «близький до тих, які знаходяться під загрозою знищення».

Натомість до зоопарку «Асканія-Нова» окупанти завезли антилоп канна, яків свійських, верблюдів двогорбих та одного гуанако.

«Україна перша країна у світі, яка збирає докази за екологічні злочини. Пункт 8 Формули миру Володимира Зеленського «Екологічна безпека» – це шлях до відповідальності за екоцид та унеможливлення повторення таких злочинів у світі в майбутньому», – зазначив міністр. 

Також міністр повідомив, що про протиприродні злочини окупанта Україна вже повідомила відповідні міжнародні відомства. 

«Міндовкілля готує повторні ноти до секретаріатів природоохоронних конвенцій. Бернської, Рамсарської, ЮНЕСКО, Боннської Конвенції, Міжнародного союзу охорони природи та секретаріату CITES. Цей крок дозволить надати питанню широкого розголосу на міжнародній арені. РФ обов'язково понесе справедливе покарання за свої незаконні дії», – наголосив Руслан Стрілець. 

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром