Міндовкілля скасувало перелік інвазійних дерев

31 Жовтня 2023, 12:45
Міндовкілля скасувало перелік інвазійних дерев 2035
Міндовкілля скасувало перелік інвазійних дерев

Міндовкілля скасує затверджений навесні перелік інвазійних видів дерев, заборонених до висадки в лісах. Це сталось через рішення Державної регуляторної служби, яка вказала на порушення процедури затвердження переліку. 

Науковці та активісти Української природоохоронної групи розкритикували таке рішення Міндовкілля. Відповідний допис опублікували на сторінці організації 31 жовтня. 

Еколог Олексій Василюк назвав затвердження переліку чужорідних дерев – реальним європейським природоохоронним досягненням цього року.

Відомо, що міністерство планує затверджувати перелік інвазійних дерев повторно. 

У пресслужбі Міндовкілля повідомили виданню Еко.Район, що наразі при Міндовкілля утворено Міжвідомчу робочу групу щодо інвазивних чужорідних видів тваринного і рослинного світу, яка напрацьовує Методичні рекомендації щодо критеріїв віднесення видів рослинного та тваринного світу до інвазійних чужорідних видів.

На фейсбук-сторінці Дунайсько-Карпатської Програми пояснили, висадка інвазійних видів це величезні втрати для дикої природи у післявоєнний період, колосальні економічні збитки в довготривалій перспективі, додатковий бар'єр на шляху до ЄС, адже, не наближає, а навпаки – віддаляє Україну від законодавства та стандартів ЄС.

Читайте також: Як не втратити національну ідентичність українського лісу

 
Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024