У Нобельському нацпарку на Рівненщині з'явився новий вид грибів

25 Жовтня 2023, 13:27
Американський боровик (Боровик стрункий). Фото Нобельського нацпарку 861
Американський боровик (Боровик стрункий). Фото Нобельського нацпарку

На території Нобельського нацпарку помітили новий вид грибів – американський боровик. 

Вперше гриби виросли на цій території три роки тому поблизу села Млини та Нобель, розповідають на сторінці нацпарку у фейсбуці. 

Американський боровик протягом останніх двох років масово розширювати свою географію зростання. Цьогоріч його вперше помітили в районі сіл Омит, Прикладники, Ніговищі та Сенчиці.

«Американський боровик (Боровик стрункий), як випливає із назви, має рівну струнку ніжку та оранжеву шапку з характерним «обідком» на краю. Однією з переваг цього гриба є те, що його рідко поїдають хробаки. А ще він має міцний приємний аромат, м’ясистий і дуже смачний. Зазвичай американські боровики ростуть під соснами, у хвойних та мішаних лісах», – розповідають науковці. 

Достеменно невідомо, як і коли він потрапив до Європи. Однак відомо, що він поширюється з неймовірною швидкістю. Цей боровик почав з’являтися на півночі Європи лише десяток років тому, а вже зараз його можна зустріти у наших лісах. Дехто вважає, що надзвичайно швидке поширення цього гриба є небезпечним для інших видів.

Природоохоронці закликають пам’ятати «золоте правило» грибників: беріть лише ті гриби, які ви точно знаєте!

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром