Жителі Рівненщини зібрали понад 330 тонн сміття

10 Жовтня 2023, 18:35
Жителі Рівненщини долучилися до Всесвітнього дня прибирання 814
Жителі Рівненщини долучилися до Всесвітнього дня прибирання

Рівненська область виявилась найактивнішою серед регіонів України за результатами Всесвітнього дня прибирання. 

Про це 10 жовтня повідомив обласний координатор акції Ігор Хоменко під час брифінгу, інформують у пресслужбі Рівненської ОВА.  

Жителі Рівненщини спільними зусиллями зібрали 334 тонни сміття. До ініціативи долучились понад 71 тисяча охочих мешканців області. Це найкращий показник серед усіх регіонів держави. 

Як розповів Ігор Хоменко, очистили волонтери понад 2,8 тисячі локацій: парки, зони відпочинку, громадські місця, території установ і організацій.

Начальник управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Рівненської ОДА Олександр Поліщук та координатор акції Ігор Хоменко
Начальник управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Рівненської ОДА Олександр Поліщук та координатор акції Ігор Хоменко

Окрім того, цьогоріч можна було приєднатись до цифрового прибирання. Учасники акції видаляли зайву інформацію з гаджетів, хмарних сховищ, електронних та інтернет-ресурсів.

За словами обласного координатора акції, традиційно найбільша частина сміття – скло, пластик, папір, металеві вироби, недопалки. Також знаходили побутову техніку, старі меблі, медичні засоби. 13 тонн зібраного сміття організатори відправили на переробку.
«Враховуючи безпекову ситуацію, ми закликали людей бути особливо обережними та відповідальними. День прибирання пройшов безпечно, жодних інцидентів на локаціях не зафіксовано. Незважаючи на складний час, наші жителі проявили неабияку соціальну активність та екологічну відповідальність», – зазначив Ігор Хоменко.

Довідково. Україна долучилась до Всесвітнього дня прибирання 16 вересня. Акція зібрала понад 280 тисяч учасників по всій країні. Спільно було зібрано 2,4 тисячі тонн сміття. Загалом захід відбувся у 191 країні світу.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром