На Волині у фотопастки потрапляють порушники, які смітять у лісі

04 Жовтня 2023, 19:00
Смітник у лісі. Фото Поліського лісового офісу 3714
Смітник у лісі. Фото Поліського лісового офісу

На Волині та Рівненщині з початку року зафіксували 70 людей несанкціонованих сміттєзвалищ у лісі. Частину порушників, які їх утворили, спіймали за допомогою фотопасток. 

Такі дані станом на 4 жовтня повідомили Еко.Району у пресслужбі Поліського лісового офісу. 

Найбільше смітників у лісі цього року виявляли працівники  Городоцької, Ратнівської, Ківерцівської філій держпідприємства «Ліси України» на Волині та Рафалівської філії на Рівненщині. 

Загальна сума сплачених штрафів станом на жовтень цього року – 31,4 тис. грн. 

Щодо кожного факту працівники лісової охорони оформили протоколи про адміністративні порушення.

Виявляють несанкціоновані смітники у лісі працівники лісової охорони та груп оперативного реагування під час щоденних патрулювань.

«Найчастіше люди залишають сміття у лісах, що недалеко від їхніх домівок. Або на узліссях, придорожніх галявинах. Таким чином засмічуючи територію, де живуть», – каже речниця Поліського лісового офісу Світлана Думська. 

Якщо ж ви побачили смітник у лісі або ж порушників, які їх влаштовують, лісівники закликають телефонувати 102 – у поліцію. Також можна робити фото та надсилати на сторінку Поліського лісового офісу у фейсбуці, або ж звертатись зі скаргою у найближче лісництво.

Нагадаємо, за засмічення лісу доведеться громадянам-правопорушникам сплатити штраф від 25 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 425 до 850 гривень. Для посадових осіб розмір стягнення становить 50-100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто 850-1700 гривень

Більше про штрафи читайте тут: Скільки доведеться сплатити за засмічення лісу

 

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром