В Україні збільшать відповідальність за порушення норм водовідведення

06 Вересня 2023, 13:58
В Україні збільшать відповідальність за порушення норм водовідведення 2172
В Україні збільшать відповідальність за порушення норм водовідведення

Кабмін подав законопроєкт «Про відповідальності за порушення у сфері водовідведення». До Адмінкодексу пропонують додати дві статті.

Про це 5 вересня повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук у telegram.

Урядовець зазначив, що Законопроект має на меті встановити на законодавчому рівні адміністративну відповідальність за правопорушення у сфері водовідведення.

З цією метою Проєктом Закону передбачено внести зміни до статей 61 та 221 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Зокрема, змінити стосуються визначених штрафів, які будуть накладатися на громадян та посадових осіб за пошкодження гідротехнічних споруд і пристроїв, об’єктів і систем централізованого водовідведення.

Також покарання стосуватимуться порушення правил їх експлуатації та встановлених режимів роботи штучних водних об’єктів, водогосподарських систем та систем централізованого водовідведення.

Окрім цього, передбачається доповнення Адмінкодексу двома статтями:

  • статтею 82-9 «Порушення правил первинного обліку у сфері водовідведення».  Статтею пропонується запровадити адміністративну відповідальність за порушення правил первинного обліку стічних вод, які надходять до систем централізованого водовідведення, обсягів утворення, обробки, зберігання та повторного використання осадів стічних вод;
  • статтею 154-1 «Порушення законодавства у сфері водовідведення». Статтею буде запроваджено адміністративну відповідальність за порушення законодавства у сфері водовідведення та визначено суму штрафів за такі порушення.

 Читайте також: Очисні споруди Луцька можуть не приймати стічні води з довколишніх громад: в чому проблема та як її вирішити

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром