Екологи розробили посібник для громад про адаптацію до зміни клімату

23 Серпня 2023, 09:11
Дерево. Фото: Віталій Шкляр 586
Дерево. Фото: Віталій Шкляр

Екоклуб запрошує на презентацію посібника «Адаптація до зміни клімату: короткий путівник для громад». 

Презентація відбудеться 30 серпня об 11:00 на платформі Microsoft Teams. Про це повідомляють в Екоклубі

На презентацію запрошують представників органів місцевого самоврядування, працівників комунальних підприємств та департаментів, громадських активістів, усіх зацікавлених.

Посібник допоможе органам місцевого самоврядування зрозуміти, із чого розпочати адаптацію до зміни клімату, звідки брати дані та хто повинен бути залученим до розробки оцінки вразливості до зміни клімату.

«Адаптація громад до зміни клімату важлива навіть в умовах повномасштабної війни. Це зробить громаду комфортнішою для проживання та допоможе її жителям легше переживати періоди екстремальних погодних явищ. Досвід втілення заходів із адаптації допоможе муніципалітетам у майбутньому легше залучати фінансування та шукати партнерів для спільних проєктів», – пояснюють в Екоклубі. 

Реєстрація – https://forms.office.com/e/UuL1gYKW2U

Спікерки:

  • Ольга Лящук, координаторка проєктів громадської організації “Екоклуб”.
  • Оксана Кисіль, Національний експерт України ініціативи Європейської Комісії “Угода мерів”.
  • Олена Вусик, юристка, аналітикиня, радниця Української кліматичної мережі.


Посібник створений у межах проєктів «Закриття циклу: справедливий енергетичний перехід, розроблений містами та регіонами», що реалізується за фінансової підтримки Європейського Союзу; «Розбудова екофеміністичного руху», що фінансується «WECF International» («Жінки в Європі за спільне майбутнє») та «Підвищення інституційної спроможності Екоклубу у світлі післявоєнної відбудови та набуття статусу кандидата у члени ЄС» в межах Ініціативи з розвитку екологічної політики й адвокації в Україні, що здійснюється Міжнародним фондом «Відродження» за фінансової підтримки Швеції.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024