На пасіках Полісся з початку сезону зібрали дві тонни меду

14 Серпня 2023, 17:10
Пасіка у Піщанському лісництві філії «Любомльське лісове господарство». Фото Поліського лісового офісу 765
Пасіка у Піщанському лісництві філії «Любомльське лісове господарство». Фото Поліського лісового офісу

Минулого року на пасіках Полісся вдалося зібрати 10 тонни меду, цьогоріч сезон ще в розпалі – наразі пасічники викачали 2 тонни. 

Започаткували медову справу лісівники ще в 90-х роках, а останнім часом особливо стали приділяти увагу. Про це AgroPortal.ua розповіли в Поліському лісовому офісі.

У філіях офісу, який об’єднує ліси Волині та Рівненщини, зараз 1660 вуликів та 1300 бджолосімей.

«Пасіки існують дуже давно, ще раніше це було бортництво. Встановлювали борть на деревах і туди заселяли сім’ї диких бджіл. З цього практично і розпочалася справа лісівників, а пасіки була можливість розміщувати саме в таких екологічних місцях як ліс», – розповідають в офісі.

Для комфортного та безпечного відвідування лісових масивів розроблені карти рекреаційних пунктів, де є альтанки, мангали, майже на всіх зонах відпочинку — дитячі майданчики, облаштовані місця для паркування. 

А ще на території лісового офісу розміщенні 13 будиночків для апітерапії.

Пасіки Поліського лісового офісу розміщені віддалено від доріг та іншої інфраструктури. На узліссях, які неподалік, росте липа, акація. Поруч — кормові поля, де з часом цвітуть гречка, соняшник, де висіваються рослини-медоноси. Бджолам є над чим працювати. Такий мед, безперечно, має свої переваги. Він не містить «домішок цивілізації». 

Лише солодкий натуральний продукт найвищої якості. Його реалізують під єдиним брендом, адже також є консервні цехи, де виготовляється варення, крем-мед із додаванням різноманітних фруктів, соки, перетерті ягоди, овочі. 

Власну продукцію тут реалізують через інтернет-магазин, торгові майданчики на рекреаційних комплексах і навіть експортують за кордон — вона дуже цінується, адже насправді є екологічно чистою.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024