Як під час війни проходять громадські слухання щодо оцінки впливу на довкілля

02 Серпня 2023, 18:31
Фотоілюстрація Міндовкілля 501
Фотоілюстрація Міндовкілля

Під час воєнного стану в Україні громадські слухання щодо оцінки впливу на довкілля проводитимуть у режимі відеоконференції.

Це передбачено Законом «Про оцінку впливу на довкілля», а саме змінами, які набули чинності 29 липня цього року, інформують у пресслужбі Міндовкілля.  

З 31 липня в оголошенні про початок громадського обговорення звіту з оцінки впливу на довкілля суб’єкт господарювання має вказувати:

  • інформацію про дату і час проведення громадських слухань; 
  • посилання для підключення до відеоконференції (таке посилання створює відповідний уповноважений орган).

У територіальних громадах, що розташовані в зоні бойових дій або перебувають у тимчасовій окупації, ОВД планованої діяльності не здійснюється.

Суб’єкт господарювання може ініціювати проведення ОВД на територіях в зоні бойових дій – за умови, що там здійснюють свої повноваження органи державної влади України та існує можливість забезпечити проведення процедури відповідно до Закону.

Контактні дані для узгодження дати та часу проведення громадських слухань та отримання посилання на відеоконференцію (для суб’єктів господарювання, які проходять процедуру ОВД в Міндовкіллі):

  • (044) 206 31 40
  • (044) 206 31 50 

Перелік запланованих громадських слухань, організатором яких є Міндовкілля, оприлюднюватиметься на нашому сайті у розділах «Діяльність – Оцінка впливу на довкілля – Громадські слухання».

Ознайомитися з детальним роз’ясненням можна за посиланням: https://mepr.gov.ua/diyalnist/otsinka-vplyvu-na-dovkillya/gromadski-sluhannya/ 

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024