200 кілограмів риби та 18 кілометрів сіток – наслідки риболовлі волинян під час нересту

21 Липня 2023, 15:20
Фото: Волинський рибоохоронний патруль 7806
Фото: Волинський рибоохоронний патруль

За період нерестової заборони на вилов риби на Волині рибалки завдали збитків галузі на 2 мільйони гривень.

Нерестова заборона на вилов риби на водоймах Волині тривала з 1 квітня по 1 липня. Про це Еко.Район повідомили у пресслужбі Волинського рибоохоронного патруля. 

За це період відповідальні служби здійснили 417 профілактичних та рибоохоронних рейдів та викрили 437 порушень природоохоронного законодавства. Серед них: вилов риби з застосуванням заборонених знарядь лову, риболовля з перевищенням знарядь, риболовля на нерестовищах, незаконний продаж заборонених знарядь лову.

Протягом трьох місяців на порушників наклали штрафів на суму 22 153 гривень. Нарахували шкоди, заподіяної внаслідок незаконного добування або знищення цінних видів риб у водних об’єктах Волині, на суму 2 075 315,84 грн. 

У рамках рибоохоронних заходів у порушників вилучили 203 кілограмів риби. Окрім того, вилучали також заборонені знаряддя лову. 

Так, у порушників рибальства та з волинських водойм за актами безгосподарського майна вилучили 1 249 одиниць заборонених знарядь лову. Протяжність вилучених сіток склала понад 18 кілометрів.

Протягом нересту викрили чотири порушення, які завдали істотної шкоди рибному господарству. Матеріали таких справ передали в слідчі органи за місцем скоєння правопорушення.

Контроль за дотриманням Правил рибальства, режиму територій та об’єктів природно-заповідного фонду у нерестовий період здійснювали: Волинський рибоохоронний патруль,  Державна екологічна інспекція у Волинській області, Шацький національний природний парк, Національний природний парк «Прип’ять – Стохід», Ківерцівський національний природний парк «Цуманська пуща»,  ГУ Національної поліції у Волинській області та 6 прикордонний Волинський загін.

Довідково. Попри закінчення нерестової заборони рибалкам не варто забувати про дотримання Правил любительського і спортивного рибальства. Так, любительський лов водних біоресурсів дозволяється вудками та спінінгами всіх видів з використанням штучної або природної принади із загальною кількістю гачків не більше 7 на особу. 

При цьому під час здійснення любительського рибальства рибалки зобов’язані мати при собі засоби для вимірювання маси та довжини водних біоресурсів. Добова норма вилову риби становить 3 кг + одна особина, розмір якої перевищує мінімально дозволений для вилову.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром