Шторм в Україні призвів до знеструмлень у шести областях

19 Липня 2023, 11:55
Ремонтна бригада енегетиків. Ілюстративне фото: УНІАН 349
Ремонтна бригада енегетиків. Ілюстративне фото: УНІАН

Через негоду в Україні знеструмило понад 140 населених пунктів у шести областях. А у південних регіонах через нічну атаку РФ частково відсутня електроенергія на Одещині та Миколаївщині.

Про це 19 липня повідомляє пресслужба Міністерства енергетики.

Внаслідок грозового шторму, який пройшов країною, і викликаних ним технологічних порушень знеструмлювалися в Дніпропетровській області – 75 населених пунктів, у Запорізькій області – 37, в Сумській – 14, в Полтавській – 12, в Чернігівській – шість, у Київській області – чотири населених пункти.

«Ремонтна кампанія на об’єктах генерації – теплової, гідро- та атомної – триває. Електроенергії, яку виробляють українські електростанції, повністю достатньо для покриття потреб споживачів. Дефіциту немає», – пишуть енергетики. 

Крім того, уночі ворог завдав чергового удару по території України. Зафіксовано пошкодження лінії електропередачі в Миколаївської області, внаслідок чого частково знеструмлений один населений пункт.

Також в Одеській області внаслідок пошкоджень, завданих ракетною атакою, було відключення кількох ліній електропередачі, знеструмлено майже три тисячі споживачів. Ремонтні бригади чекають на допуск, щоб почати огляд ліній та відновлювальні роботи.

Через обстріли знеструмлювалися 33 населених пункти у Донецькій області. Залишається без світла частина абонентів у Запорізькій, Сумській, Херсонській, Харківській, Чернігівській областях.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром