Від теорії до практики: українців навчатимуть, як зробити свої міста безвідходними

17 Липня 2023, 14:00
Аудит відходів у Львові. Фото: Андріана Сиванич 837
Аудит відходів у Львові. Фото: Андріана Сиванич

Українців запрошують на вебінари «‎Місто нуль відходів: від теорії до практики».

Навчання відбудеться 25 та 26 липня о 12:00, а також 27 липня о 15:00 на платформі Zoom. Про це Еко.Району повідомили організатори, Громадська Спілка «Український Альянс Нуль Відходів».

«До 2030 року Україна має управляти відходами по-європейськи. Жодних складних ноу-хау! Відмовляємося від зайвого, сортуємо, компостуємо, переробляємо, а якщо неможливо — використовуємо повторно. Шлях до «‎нуля відходів» доступний кожній громаді. Приєднуйтесь до подій та дізнайтесь, як зробити своє місто по-справжньому zero waste!» – кажуть організатори. 

Програма заходів:

  • 25 липня, 12:00 — Презентація інструменту «Місто нуль відходів‎»‎. Як громади можуть використати онлайн-платформу для досягнення цілей zero waste
  • 26 липня, 12:00 — Досвід реалізації програми «Місто нуль відходів‎»‎ в Україні
  • 27 липня, 15:00 — Міжнародний досвід‎. Як муніципалітети вивели систему управління відходами на якісно новий рівень.

Усі події відбудуться онлайн в Zoom.

Радимо долучитись на всі три дні, і ось, чому:

  • Ви отримаєте повне уявлення про концепцію «‎Місто нуль відходів»
  • Дізнаєтесь про дієві рішення зі зменшення відходів та управління ресурсами
  • Зможете використовувати всі можливості платформи city.zerowaste.org.ua (з цим інструментом ставати zero waste буде простіше й цікавіше
  • Поспілкуєтесь із представниками європейських муніципалітетів.

Іноземні спікери розкажуть, які виклики стояли перед ними на початку шляху та як їм вдалося вивести систему управління відходами на якісно новий рівень.

Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/DsFDkNX3Wgkyxj3i8 

Довідково. Громадська Спілка «Український Альянс Нуль Відходів» — це об'єднання організацій та активістів, мета яких — реформувати систему поводження з відходами та ресурсами в Україні. Спільнота прагне змістити фокус з переробки відходів на запобігання їх утворенню. Активісти переконані: марнування ресурсів має залишитись у минулому.

Інтерактивна модель «‎Місто нуль відходів» зображує сучасну систему управління відходами. За словами авторів ідеї — команди Zero Waste Alliance Ukraine — сайт є допоміжним інструментом для громад, бажаючих зменшити обсяг відходів та раціонально використовувати наявні ресурси.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024