Рівненську АЕС застрахували на випадок ядерного інциденту

13 Липня 2023, 10:07
Рівненська АЕС. Фото з сайту атомки 467
Рівненська АЕС. Фото з сайту атомки

«Енергоатом» уклав договір страхування на понад 5 млрд грн щодо шкоди внаслідок ядерного інциденту на всіх чотирьох атомних станціях України – Рівненської, Хмельницької, Запорізької та Південноукраїнської.

Договір уклали у червні, інформують у пресслужбі «Енергоатому».

У договорі зокрема йдеться, що страхове покриття по Запорізькій АЕС надається з відкладальною умовою після звільнення станції від окупантів, оскільки наразі вона не контролюється Україною та єдиним легітимним оператором – ДП «НАЕК «Енергоатом». 

Що стосується усіх інших атомних електростанцій, які працюють на підконтрольній Україні території, страхування за ядерну шкоду, яка може бути заподіяна внаслідок ядерного інциденту, діє повною мірою.

«Компанія наголошує, що дотримується усіх вимог національного та міжнародного законодавства щодо страхування цивільної відповідальності за заподіяну ядерну шкоду та робить усе можливе для запобігання настання страхового випадку в умовах збройної агресії рф проти України та захоплення країною-терористкою найбільшої в Європі атомної електростанції – Запорізької», – додали в пресслужбі.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024