На Закарпатті прикордонна авіація допомагає виявиляти вирубки лісу

09 Липня 2023, 16:25
Прикордонна авіація. Кадр з відео ДПСУ 464
Прикордонна авіація. Кадр з відео ДПСУ

На Закарпатті авіація прикордонників допомагає виявляти незаконні вирубки й стихійні звалища. 

Відео чергового вильоту опублікували 7 липня на Ютую-каналі пресслужби ДПСУ.

Потужні оптичні та тепловізійні камери прикордонних літаків та гелікоптерів допомагають ефективно виявляти контрабандистів, порушників кордону, особливо на важкодоступних ділянках. Але в поле зору прикордонної авіації потрапляють і інші види протиправної діяльності. 

Зокрема, у II кварталі 2023 року, під час повітряного моніторингу ділянки відповідальності Мукачівського прикордонного загону відомча авіація виявила майже три десятки ймовірних порушень природоохоронного законодавства: 10 стихійних сміттєзвалищ, сім випадків можливих незаконних вирубок деревини та 11 випадків можливого нелегального видобутку піщано-гравійної суміші. 

Про виявлення ймовірної протиправної діяльності прикордонники проінформували Державну екологічну інспекцію у Закарпатській області, а також інші компетентні правоохоронні органи. 

У 22 випадках наявність ознак правопорушень в екологічній сфері підтвердили. У п'яти випадках незаконного видобутку піщано-гравійної суміші Закарпатська прокуратура внесла відомості до єдиного реєстру досудових розслідувань за ст.240 КК України «Порушення правил охорони або використання надр». За рештою інформувань перевірки тривають. 

Відповідно до Закону «Про Державну прикордонну службу України» на прикордонників також покладені завдання з контролю у районах несення служби за збереженням природних ресурсів, додержанням правил промислової та іншої діяльності, охороною довкілля.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром