Плавні річки Устя у Рівному руйнують їздою на квадроциклах

21 Червня 2023, 11:20
Людина на квадроциклі у плавнях річки Устя. Фото з фб Оксани Майбороди 1124
Людина на квадроциклі у плавнях річки Устя. Фото з фб Оксани Майбороди

Рівняни скаржаться на те, що плавні річки Устя використовують для комерційного катання на квадроциклах, що шкодить дикій флорі та фауні місцевості. 

Черговий випадок зафіксували 17 червня місцеві мешканці та поскаржились на це екоактивістці та депутатці міськради Оксані Майбороді, яка своєю чергою написала звернення начальнику Держекоінспекції Поліського округу з проханням перевірити законність таких дій. 

Активістка пояснює, що невідомі особи систематично використовують плавні водойми для комерційного катання на скутерах, чим руйнують екосистему, вищі водні рослини, оселища тварин та гнізда птахів, спричиняють шумове забруднення та забруднення нафтопродуктами зеленої зони. 

Для проїзду через річку ці люди самовільно спорудили місток.

За словами очевидців, плавні для катання використовували навіть в період розмноження диких тварин з 1 по 15 квітня. 

«З огляду на це прошу перевірити та встановити факти порушення норм законів України про «Про охорону навколишнього природного середовища», «Про тваринний світ», «Про захист тварин від жорстокого поводження» та інших норм чинного природоохоронного законодавства з метою запобігти загибелі диких тварин під час експлуатації транспортних засобів на території цього біотипу», – пише Оксана Майборода у тексті звернення. 

Активістка просить притягнути винних осіб до відповідальності та зобов'язати відшкодувати завдані збитки, заподіяні внаслідок порушення законодавства у сфері охорони, використання та відтворення тваринного світу. 

Також вона просить сприяти наданню природоохоронного статусу території плавнів річки Устя, щоб захистити та зберегти її від руйнувань. 

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024