Грета Тунберг долучилась на мітингу під будівлею ООН проти екоциду в Україні

15 Червня 2023, 16:55
Грета Тунберг біля будівлі Організації Об'єднаних Націй (ООН) у німецькому Бонні. Кадр з відео DW 449
Грета Тунберг біля будівлі Організації Об'єднаних Націй (ООН) у німецькому Бонні. Кадр з відео DW

Шведська екоактивістка Грета Тунберг узяла участь в мітингу проти екоциду в Україні у зв'язку з руйнуванням греблі Каховської гідроелектростанції (ГЕС) і спричиненою цим повінню в низці регіонів на півдні країни. 

Акція відбулася в середу, 14 червня, біля будівлі Організації Об'єднаних Націй (ООН) у німецькому Бонні, де цими самими днями проводять конференцію щодо проблем клімату, пише DW.

У розмові з кореспондентом DW активістка звернулася до українців. 

«Ми підтримуємо вас, ми на вашому боці. Ми бачимо, що відбувається. Погляди всього світу звернені на Україну і на Росію, на те, що відбувається зараз. Ми не збираємося бути спостерігачами, ми не збираємося мовчати. Залишайтеся сильними. Ми солідарні з вами», – сказала Грета. 

За її словами, «потрібно засуджувати злочини, які Росія чинить в Україні», а кліматичні активісти звертають увагу на те, що відбувається, не тільки тому, що це турбота про довкілля, а й «тому, що ми піклуємося про людей». 

«Те, що коїться, жахливо, і ми не можемо дозволити цьому тривати», – наголосила Грета Тунберг.

Учасники боннської демонстрації, організованої німецькими та українськими активістами, звинуватили Росію в навмисному підриві Каховської ГЕС, яку її війська контролюють понад рік. Москва свою провину заперечує.

Читайте також: Грета Тунберг назвала підпив Каховської ГЕС екоцидом

 
Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024