У Рівному штрафуватимуть землевласників за нескошений борщівник

04 Червня 2023, 09:06
Осередок борщівника на вулиці Малорівненській у Рівному / травень 2023 року. Фото: Суспільне Рівне 729
Осередок борщівника на вулиці Малорівненській у Рівному / травень 2023 року. Фото: Суспільне Рівне

Інспектори муніципальної варти почали обстежувати вулиці Рівного на наявність борщівника Сосновського. Землекористувачам та землевласникам за невиконання заходів боротьби з цими бур’янами загрожують штрафи.

За словами начальниці відділу контролю за благоустроєм Департаменту муніципальної варти Вікторії Прокопчук, після обстеження осередку борщівника, інспектори встановлюють власника ділянки, – пише Суспільне.Рівне. 

Це може бути приватне господарство, територія підприємства чи установи, або ділянка яка належить місту – тоді займатись знищенням рослини мають комунальники, додала вона.

«Як тільки ми встановлюємо відповідальну особу, ми виписуємо припис такій особі. Максимальний термін усунення правопорушення – 10 днів, але у разі, якщо є отруйна рослина, ми робимо приписи терміном два-три дні для того, щоб його знищити. Якщо припис не виконується – на особу складаємо адміністративний протокол», – зазначила Вікторія Прокопчук.

Штраф за таке адмінпорушення становить до 1 360 гривень для людини та до 1 700 гривень для підприємства, установи чи організації. 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром