У Рівному і Квасилові розпочали безкоштовну стерилізацію безпритульних собак і котів

26 Травня 2023, 13:13
Пес 868
Пес

 

 

У Рівненській громаді розпочали безкоштовну стерилізацію безпритульних тварин. 

Це відбувається в рамках муніципальної програми регулювання чисельності безпритульних котів і собак гуманними методами. Зі слів керівниці центру стерилізації Тамари Сиротинської, за гроші з міського бюджету зможуть прооперувати 261 тварину в Рівному та Квасилові. Про це пише Суспільне.

Стерилізація в рамках Програми поводження з котами і собаками та регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами у Рівненській територіальній громаді відбувається за попереднім записом. Телефонувати можна за номером — (067) 280-38-73.

«Якщо людина бачить безпритульну тварину, вона телефонує нам, дає координати, можна сфотографувати тварину, або бути присутньою при тому, як ми ловимо. Можна й самим до нас привезти, у нас є такі випадки. Процес стерилізації триватиме, доки не закінчаться гроші, виділені на програму. Це 209 тисяч 950 гривень з бюджету й можемо говорити про 261 тварину по кастрації і стерилізації, з них 150 самок собак і 50 самців. Кішок у нас 50 і 11 котів», — повідомила Тамара Сиротинська.

З її слів, у день можуть стерилізувати чи каструвати не більше семи тварин.

«А якщо складна операція, то п'ять-шість. Крім того, цих собак ще треба перетримувати, бо не можна ж їх викинути на вулицю одразу після операції. Ми забираємо тварин в центр стерилізації, де вони перебувають від п'яти до десяти днів, залежно від стану. Спочатку в кімнаті перетримки, а потім — у карантинних вольєрах. І якщо тварини за цей час ніде не прилаштовуються, ми їх випускаємо в місці, де зловили, або ж їх забирають фірми чи куратори, які опікуються тими тваринами», — пояснила керівниця центру стерилізації.

Також Тамара Сиротинська зазначила, що при стерилізації чи кастрації безпритульних собак і котів обов'язково щеплюють від сказу і чіпляють відповідну бирку на праве вухо.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024