Яку погоду очікувати на початку літа на Рівненщині: прогноз

24 Травня 2023, 14:38
Спека 1443
Спека

На всій території Рівненської області 24-27 травня збережеться надзвичайна, п’ятого класу пожежна небезпека.

Про це повідомили на брифінгу Рівненської ОДА, передає журналістка Еко.Району.

«Прогноз пожежної небезпеки складається щодня, тобто ці дані уточнюються. Основними чинниками, якими користуються під час розрахунків є температура повітря та дефіцит вологості повітря. Значну роль відіграє швидкість вітру та людський фактор», – розповіла начальниця Рівненського обласного центру гідрометеорології Ольга Ніколайчук.

25 травня в області збережеться суха та тепла погода з максимальними температурами +24..+26 С. Уже в п’ятницю очікують на проходження холодного атмосферного фронту, який може принести короткочасні грозові дощі з шквалистим посиленням вітру, а також невеличку прохолоду на вихідні дні. Температури повітря вихідними днями становитиме +6..+21 С, без опадів.

«До кінця травня будуть досить комфортні погодні умови переважно без опадів. Хоча спекотне літо стало нормою для нашого клімату, спека негативно впливає на людський організм. Варто менше перебувати в денні години на відкритому сонці, прикривати голову захисним одягом, частіше робити вологе прибирання, менше перебувати у задушливих приміщеннях», – рекомендує метеорологиня.

У червні прогнозують середньодобові температури близько норми, а от липень та серпень обіцяють бути спекотним, з підвищенням температури повітря та відсутністю опадів.

 

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024