У центрі Рівного стартували роботи з озеленення міського простору

17 Травня 2023, 13:00
Озеленення у Рівному 535
Озеленення у Рівному

У центрі Рівного на перетині вулиць Драгоманова та 16 Липня стартували роботи з озеленення міського простору.

Про це 17 травня повідомила представниця ініціативи «Сад історій» Оксана Майборода, пише Суспільне. Реалізують проєкт коштом стипендії від польської фундації EID Ukraine.

Спочатку екоактивісти демонтують частину пішохідної зони, аби розширити лунки для дерев та висадити квіти, а потому встановлять лавки.

Стипендію для реалізації цього проєкту виділила польська фундація EID Ukraine у лютому 2023 року. Роботи погодили з міським департаментом інфраструктури та благоустрою.

«Три роки тому ми висадили спільнокоштові дерева — платани, вони вже помітно виросли й створюють хороший простір: і тіні, і прохолоду. Хочеться навколо покращити середовище, щоб воно стало ще більш комфортним. Для дерев дуже важливо, щоб сама лунка, у яких вони ростуть, була ширша», — сказала екоактивістка.

Вона додає: для висаджування підбиратимуть види, які не потребуватимуть особливого догляду та утримання.

«Гарно розростатимуться не тільки квіти, це і злакові та кущі. І також тут буде у рамках поточного ремонту облаштовано стовпчики, щоб і машини не мали можливості паркуватися на цій пішохідній зоні. Таким чином буде нормальна прохідна, відпочинкова зона для людей», — додала Оксана Майборода.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024