Уряд схвалив Державну стратегію розвитку галузі рибного господарства до 2030 року

04 Травня 2023, 20:00
Уряд схвалив Державну стратегію розвитку галузі рибного господарства до 2030 року 1037
Уряд схвалив Державну стратегію розвитку галузі рибного господарства до 2030 року

Кабінет Міністрів України схвалив Державну стратегію розвитку галузі рибного господарства до 2030 року. Також Уряд затвердив операційний план заходів з її реалізації у 2023—2025 роках.

Про це пише Офіс ефективного регулювання BRDO з посиланням на розпорядження від 2 травня.

Документ розробили фахівці Міністерство аграрної політики та продовольства України та Державне агентство меліорації та рибного господарства України спільно з Офісом ефективного регулювання BRDO, а також представниками наукових кіл та громадських організацій.

Метою розроблення Стратегії є забезпечення сталого розвитку галузі рибного господарства України.

«Документ враховує зміни клімату та спрямованість на Європейський зелений курс, збереження природних запасів водних біоресурсів, зменшення імпортозалежності галузі, підвищення її конкурентоспроможного потенціалу та створення умов для інвестиційного розвитку, а також збільшення виробництва водних біоресурсів та виробленої з них продукції шляхом покращення екологічного стану рибогосподарських водних об’єктів (їх частин) та збалансованості економічних і соціальних інтересів», – пишуть аналітики. 

Стратегія забезпечить зміну державної політики у галузі, щоб Україна могла виконувати свої міжнародні зобов’язання. Також виконання Стратегії дозволить гарантувати продовольчу безпеку нашої держави.

«Під час реалізації Стратегії передбачається розширення регіонального співробітництва в межах Спільного морського порядку денного для Чорного моря, яким визначено узгоджену структуру пріоритетів і дій як на регіональному, так і на національному рівні, зокрема в секторах рибальства та аквакультури, для забезпечення стійкої економіки, спрямованої на попередження негативних кліматичних змін, збереження морського простору та зайнятості населення в регіоні», – відзначають експерти Офісу ефективного регулювання BRDO. 

З метою реалізації Стратегії затверджується операційний план заходів, який містить чіткі та послідовні кроки.

Результатом досягнення цілей стратегії є:

  • створення умов для ефективного управління рибальством, збереження та збільшення чисельності водних біоресурсів у природному середовищі, їх біологічного різноманіття;
  • створення умов для розвитку аквакультури;
  • створення умов для розвитку рекреаційного рибальства;
  • створення умов для розвитку науки та освіти в галузі.
Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024