На Рівненщині пошкоджені видобуванням бурштину ділянки засаджують деревами

30 Квітня 2023, 17:36
Фото Поліського лісового офісу 1351
Фото Поліського лісового офісу

На площі підприємства «Сонячне ремесло», яке легально видобуває каміння карʼєрним способом, посадили дерева. 

Висадили 180 тисяч саджанців сосни та берези. Про це пишуть на сторінці у фейсбук Поліського лісового офісу.

На Рівненщині зараз проводять детальний моніторинг пошкоджених площ, які в держлісфонді, вивчають стан кожної окремої території, узгоджують інформацію про межі ділянок, на які видано спецдозволи для законного видобутку бурштину.

«Два роки тому ми вже відновлювали іншу ділянку. З тих саджанців прижилося 98%. Це гарний приклад, коли бізнес, який має всі дозволи та документи, платить податки і створює нові робочі місця, ще й піклується про екологію разом із небайдужими людьми», – зазначив голова Рівненської військової адміністрації Віталій Коваль.

Загалом у масивах держлісфонду Рівненської області нелегальним видобутком сонячного каміння пошкоджено понад 4,5 тисячі гектарів лісів. Вони на території Сарненської, Рафалівської, Висоцької та Клесівської філій. 

Частково на тих ділянках вже відбулося природне відновлення. Є площі, де є можливість провести мінералізацію ґрунту і заліснювати. Це в наших силах. Є ділянки, де глибина ушкодження ґрунту досить значна і там не зможе працювати наша техніка.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром