Прикордонники розповіли, як ротвейлери захищають держкордон

19 Березня 2023, 16:03
Прикордонник із чотирилапим другом 1026
Прикордонник із чотирилапим другом

Близько 20 порід службових собак допомагають прикордонникам охороняти кордон. І одним з представників чотирилапих охоронців є ротвейлер.

Дехто вважає ротвейлерів злими та небезпечними, та які ж насправді ці собаки розповідають у Західному регіональному управлінні Держприкордонслужби України-Західний кордон

Ротвейлери від природи мають спокійний характер, вони урівноважені, працездатні та слухняні собаки. Займаючись вихованням і дресируванням, важливо не перестаратися з бойовими якостями й агресією.

Предками ротвейлера були собаки, які супроводжували римські легіони, вони заганяли та охороняли худобу. Офіційно цю породу вперше зафіксували в м. Ротвайль в Німеччині.

Про особливості цієї породи розповів прикордонник Олег Георгієв, який обрав собі у напарники саме таку собаку.

«Це мій напарник Аріус, з яким ми навчаємося на пошук зброї та вибухівки. Я багато чув про цю породу і це був для мене певний виклик самому собі. Ротвейлери потужні і войовничі собаки, тому у їх вихованні потрібно бути терплячим та володіти сильним характером. Мій Аріус не агресивний, у роботі показує гарні результати, хоча інколи буває трішки впертий, але загалом я задоволений нашій дружбі та партнерству», - поділився кінолог.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024