У Мукачівському районі цвітуть шафрани

11 Березня 2023, 15:00
Шафран Гейфеля 1968
Шафран Гейфеля

У дендропарку «Березинка» біля Мукачева цвітуть шафрани Гейфеля. 

За інформацією Закарпатського обласного управління лісового та мисливського господарства, територія парку — 34 гектари. Шафрани тут цвітуть на близько 20 гектарах. Загалом ці рослини квітнуть впродовж 20-30 днів. Про це пише Суспільне.

Природа дуже гарна. Пелюстки квітів розкриті, фіолетові, гарний відтінок. Дуже багато фіолетових квітів та багато краси, — каже відвідувачка дендропарку Юліанна Соколовська.

Михайло Драгустінов живе неподалік. Чоловік каже: приходить сюди щороку. 

Я тут недалеко живу, часто тут гуляю. Мені подобається. Я дістаю велике задоволення від того, щоб подивитися на цю красу, коли вона розквітає. Минулого року, після вторгнення Росії, дендропарк був закритий у зв'язку з тим, що дуже багато було біженців і люди не розуміли, що вони це знищують. Вони доріжки зробили. У зв’язку з приходом весни, тиждень тому його відкрили. Дуже красиво. Люди йдуть і більшість вже розуміє, — розповів чоловік.

Шафран Гейфеля — багаторічна рослина, занесена до Червоної книги України. За даними статті Червоної книги, шафран цвіте у березні–квітні. Плодоносить у травні — липні. Росте в ботанічних садах.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024